Selecteer een pagina

Grenzen verleggen

 

We hebben een droom

In onze droom vliegen we over grenzen, ontmoeten we ouders en kinderen in verschillende steden, provincies, landen, continenten… We maken contact en voelen ons verbonden. Er zijn geen grenzen.

Maar toch kwamen we grenzen tegen. De grenzen als overgang tussen de landen verdwenen in onze droom, maar onze eigen grenzen waren er nog. En die wilden we graag gaan verleggen. Binnen je eigen grenzen blijven is vertrouwd en het voelt heel veilig. Door jezelf in nieuwe situaties te plaatsen en nieuwe dingen te gaan doen, ga je je grenzen verleggen en groei je als mens. Het is goed voor je ontwikkeling en voor je zelfvertrouwen.

“Groeien is grenzen verleggen en dat is best spannend!
Wanneer heb jij voor het laatst jouw grenzen verlegd?
Hoe voelde dat?”

Kinderen worden dagelijks uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Iets nieuws eten. Hoger klimmen. Zelf naar school fietsen. Uit logeren gaan. Een nieuw klaslokaal binnenstappen na de vakantie. Als je merkt dat jouw kind het spannend vindt, ga dan niet meteen pushen. Ga ook niet alle nieuwe dingen uit de weg, dat zorgt er juist voor dat je kind afhankelijker wordt. Het is goed voor kinderen om nieuwe ervaringen op te doen en hiervan te leren. 

– Leer je kind om te luisteren naar zijn/haar eigen gevoel en respecteer altijd eigen grenzen.
– Stimuleer om nieuwe dingen te leren en interesses te ontwikkelen.
– Is jouw kind impulsief? Bespreek de risico’s en maak afspraken met elkaar.
– Is jouw kind eerder wat onzeker of afwachtend? Begeleid je kind en laat ervaren dat hij/zij meer kan dan verwacht.

Tovey (2007): ‘Het grootste risico is alle risico vermijden.’

Ga samen lekker op avontuur! Ontdek de wereld en maak vooral veel plezier.
Vind je dit lastig? Of wil je graag meer weten over persoonlijke grenzen? Stuur ons even een berichtje. We helpen je graag.

Hoe gaat het verder met onze droom? We zijn er helemaal voor gegaan! Onze grenzen hebben we verlegd en we gaan ook over de grenzen van een woonplaats, regio of land. We zijn er voor jou. En voor alle anderen. Waar je ook woont. Iedereen is welkom bij Shinesandsmiles.nl!

Geschreven door Suus | 1 juni, 2022

De verhalen van…

Benieuwd naar toepassingsmogelijkheden van de Onderwaterwereld emotiekaarten? Nieuwsgierig naar wat er achter de schermen gebeurt bij Shinesandsmiles.nl? Of interesse in meer informatie over ademtechnieken of tips over omgaan met stressvolle gebeurtenissen? Chantal en Suus schrijven regelmatig verhalen voor de blogpagina en delen waardevolle kennis. Houd deze pagina dus in de gaten en volg ons ook via social media voor updates!

Contact

+31(0)6 – 46100011

info@shinesandsmiles.nl

 

bereikbaar

Webshop: 24/7

Klantenservice: 09:00 – 18:00 uur

© 2022 – Shines and Smiles
   
Algemene voorwaarden  |  Privacy  |  Cookies